Rij-impressie Marzocchi Bomber D40 All Mountain banden

Marzocchi Bomber D40 allmountain band

De geleende Slayer heeft voor mij nieuwe banden van Marzocchi, de Bomber D40 2.3″. Een band geproduceerd door Nokian en van Nokian weten we dat het duurzame maar zware banden zijn. Deze D40 All Mountain banden wegen iets over de 1000 gram per band en voor een wireband valt dat eigenlijk mee.

Een heel opvallend detail van de banden zijn de noppen in de vorm van de Marzocchi ‘M’, een kenmerk waar iedereen enthousiast op reageerd. Maar hoe rijden die M’s? GRIPPINGLY GOOD!

De D40’s kleven uitstekend aan de grond en schrikken niet van een boomworteltje, zelfs als deze glibberig is. Modderige bochten kun je ook zorgenloos op volle snelheid ‘carven’, want de M’metjes blijven heel goed bij de les. Wat mij het meest verbaasde was de grip op divers ondergrond bij remmen. De D40’s hebben me al een paar keer in nood situaties zonder problemen weer op het rechte pad gezet. Ze slippen niet -overdreven- weg en je bent vlot weer op koers. Dit weet ik omdat ik gisteren 2x nogal onstuimig de afdaling indook en op de betrouwbaarheid van de remmen en banen heb moeten rekenen om niet naast de fiets terecht te komen. Grip is hét overtuigende punt van deze banden, of het nou rechtuit gaat, op een wiel manuallend door een bocht of loeihard door switchbacks gaat… ik ben overtuigd.

Normaal verkies ik voor een All Mountain band de Continental Vertical of de Kenda Nevegal, maar de Marzocchi Bomber D40 durf ik zelfs wel op de freeridebike te zetten. Is een hele lichte keuze en de wangen zijn stevig genoeg om downhill-geweld op te kunnen vangen.

Waardering
Grip 10/10
Gewicht 8/10
Rolweerstand 7/10
Anti-lek 9/10
Prijs/kwaliteit ?