Foto’s en verslag van Winterberg

In mijn Flickr set Biking staan meer foto’s van Mariska Kolk.
Moet ik dan toch maar zo’n stoer glas ook voor mijn nieuwe Oakley halen? 😉

4e plaats iXS Winterberg

Met Hemelvaart werd er in Winterberg een groot freeride-festival georganiseerd met een downhillrace, een slopestyle contest en een fourcross race. Zelf deed ik mee aan de downhill race en werd uiteindelijk 4e.

Het parkoers was voor deze gelegenheid iets verlegd, een aantal leuke uitstapjes en het parkoers was eigenlijk nog steeds hardstikke leuk. Tijdens de training van vrijdag was ik nog best houterig en zaterdag was het én beestachtig druk én heel erg modderig. Het had die nacht hard geregend en het parkoers was flink in de prak gereden.

Door de drukte moest je soms bijna een uur in de rij van de lift staan wachten. Dus het was moeilijk om veel te trainen. Ook werd het parkoers gedomineerd door serieus snelle rijders, die weinig begrip voor andere rijders over hadden. Ik vind dat een heel opvallend en vooral onsportief gedrag.

Tanja de Bie ixs Winterberg 2007
Foto: Mariska Kolk

Op zaterdag moest ook een seedingrun gereden worden, dat is om de startvolgorde van zondag te bepalen. Het meisje dat voor mij was gestart (er zitten 30 seconden tussen rijders) ging niet zo lekker en helaas voor haar kwam ik achter haar aan op het moeilijkste stuk. En je weet het, als je met alle macht probeerd om het goed te doen… gaat het juist fout. De stress was te veel voor haar, ook al probeerde ik niet teveel te drukken en haar de ruimte te geven, we vonden het vooral lullig voor elkaar.

Mijn tijd was goed voor een 6e startplek. Het zonnetje brak door in de middag en de Rocky kreeg een goede schoonmaak beurt en zou fris aan de start staan zondag. Na mijn warming up op zondag, zag ik het wel zitten. Ik mocht vroeg starten, 11.54 al en ik kon ook niet wachten.

Ik was vlot weg, skipte helaas de dubbel, worstelde in de chicane, maar kwam goed terug op de eerste rockgarden. Voor mijn gevoel vloog ik er overheen en het volgende gedeelte ging ook aardig naar mijn zin. De tweede rockgarden ging redelijk goed, maar van kijkers hoorde ik dat het er toch niet helemaal soepel uitzag.

Toch bleef ik op de fiets en kon ik een lekker tempo volhouden, ik dook lekker de schans af het glibberigste gedeelte van het parkoers in. Moest even herstellen na de een na laatste bocht, om keihard de laatste bocht in de schieten en de laatste sprong nog even met flair te clearen. De tijd van zaterdag met ongeveer een halve minuut verbeterd en het bleek goed te zijn voor een 4e plaats, op 3 seconden afstand. Die pakken we de volgende keer mooi!

2 thoughts on “Foto’s en verslag van Winterberg”

Comments are closed.