Legendarische DVD sections

tdbn_dvds.jpgVoor ontspanning of inspiratie zet ik regelmatig een bike-DVD’tje op, één van de Earthed serie of een gouwe ouwe als Kranked 5 en de legendarische The Collective. Elke film heeft wel momenten die je net zo lief even skipped, maar ook altijd wel zo’n stuk waar je helemaal stoked van wordt… hier mijn 10 favorieten (in willekeurige volgorde).

Welke deel jij of mis jij?

Wade Simmons “The Collective”

Sluitstuk van een legendarische film, gedeeltelijk zwart/wit en met een “beetje vreemd maar wel lekker” jazzy tune op de achtergrond. Wade, de master en een legende ansich, doet een soort stoppie op een log-ride, achterwiel eerst eraf en rijdt weer verder… de eerste keer dat we dat zagen… wow! Bijna tegen het eind van de clip denk je in eens… “hoe hebben ze dit gefilmd?” de eerste cablecam clip is een feit en je hebt ‘t bijna niet door, these guys truely rock!

tdbnl_simmons_collective.png

Thomas Vanderham “NWD5”

Vanderham… the Kid en meester van de tailwhip. Met reli-hiphoppers Grits en catchy tune “Ooh Aah” is deze clip helemaal af!

Nathan Rennie “Earthed”

Hij is gewoon een held, een sympathieke jonge vent die mooi en keihard kan rijden. Je komt ‘m ook in bijna elke film tegen en het is altijd geweldig om te zien, maar de eerste keer in Earthed is gewoon legendarisch. The Who “The Seeker” en dan die manual… god I wish I could do that…

Cedric Gracia “NWD5”

tdbnl_gracia_nwd5.png
Need I say more… smooth as butter! Mash Out Posse’s “Ground Zero” stampt er keihard in, in dit eerste chapter van NWD5 en geen enkel ander chapter kan er gelijk meer aan tippen… zelfs Vanderham’s bijdrage lijkt iets bleker.

Bunch of riders “Back in the Saddle 2”

Hoe was een paar uur omhoog fietsen (lopen/zwoegen you name it) en volgens hen maar 2 uur dalen… “but somehow I’ve been on this bike for more than 6 hours…”. Daardoor bijna een autoongeluk maken omdat je te moe bent óf niet op je werk geraken om dezelfde reden… Spirits of the West met “Home for a rest” staat voor altijd synoniem voor vriendschap en pushbiken tot je er ziek van wordt.

Andrew Shandro “Kranked 5”

Kranked 5 is op zichzelf staand een legendarische film, de voorloper van The Collective en dat is in alles duidelijk herkenbaar. Het filmische karakter en de keuze van de muziek. Shandro in de besneeuwde Alpen ondersteund door DeLaSould “All Good”, it IS all good!

tdbnl_shandro_k5.jpg

Ben Boyko “Kranked 6”

Kranked 6 is wat mij betreft niet de beloofde overtreffing van 5, kan ook niet omdat ze de belangrijkste filmers missen die The Collective hebben opgericht. Toch is het een aardige film, hoewel ik het meestal hou op Ben Boyko’s “live & direct” session Sunshine Coast, BC.

Dave Watson en Andrew Shandro “The Collective”

Sunday Jen, wat kan ik nog meer zeggen… good vibes, good rides and good tunes… freeride!

The Don en Cunny “Earthed 2”

Dankzij Earthed kwam er een golf “The Don” op ons af. Neil Donohue kennen we van MBUK en van de Earthed serie… boy this bloke can ride… Joy Divisions “Digital” geeft me nu voor altijd dit heerlijke DH trails gevoel. Hoort definitief tot de top 3 van Earthed clips. Geen wonder dat ie nu voor het MBUK / Santa Cruz team rijdt.

tdbnl_thedon_earthed2.png

Justin Havukainen en Joel Pannozo “Earthed 2”

Ik ben helemaal kwijt van wie dit nummer is, maar hij is geweldig. Havukainen nét voor ie is opgepikt door Iron Horse Madcatzracing. Voor een nog hogere dosis Havukainen check Hypnosis, nóg zo’n geweldig nummer en bloody good riding!

* Honourable mention: Think MOAB

tdbnl_thinkmoab.png

1 thought on “Legendarische DVD sections”

  1. Een paar persoonlijke favorieten: Watson en Shandro in de eerste Back in the Saddle, rijdend in de regen met ‘Little Wing’ als soundtrack: onnavolgbaar. (Tips hat to Blue)
    Verder Kovarik in Hypnosis, vooral vanwege de geweldige close ups.

    En natuurlijk de opening van The Collective; Thomas Vanderham’s geweldige “3, 2, 1 – droppin’ in” scene. Prachtige beelden, dikke soundtrack.

Comments are closed.